"Un Samurai sta neclintit in fata mortii ca o stanca in fata furtunii"

Foștii fotbaliști ai Stelei, Iulian Miu și Augustin Călin, iau lecții de Kempo de la președintele federației, Amatto Zaharia

 Colegi la Steaua în anii '90, foștii fotbaliști Iulian Miu și Augustin Călin au început să se antreneze din nou împreună. Nu la fotbal, ci la Kempo MMA, care este unul dintre cele mai complexe sporturi de luptă, provenit din artele marțiale. "A apărut în urmă cu 2500 de ani în Japonia. În practicarea lui, se folosesc lovituri cu mâinile și picioarele, coatele și genunchii, secerări și proiectări, continuarea luptei la sol cu lovituri, imobilizări sau torsionări", a arătat Amatto Zaharia, președintele Federației Române de Kempo și omul care a introdus MMA în România. După ce au fost inițiați în Kempo, Iulian Miu și Augustin Călin au pus în aplicare ce au învățat. "Întotdeauna am fost atras de sporturile de luptă așa că m-am bucurat foarte mult când am fost invitat de profesorul Zaharia la un curs de Kempo. Îmi doresc foarte mult să continui antrenamentele în acest sport, care are calitatea de a lucra atât toți mușchii corpului, dar și să elibereze energiile negative", a arătat Iulian Miu, care în prezent este comentator la postul de teleziune Dolce Sport. El a jucat la Steaua între 1996 și 2002.

Născut în Bănie, Augustin Călin a evoluat pentru Universitatea Craiova între 1991 și 1996, după care a fost transferat la Steaua.

În țară, el a mai evoluat pentru Dinamo, Rocar și Oțelul Galați.


Foto  -> Galerie-Foto