"Un Samurai sta neclintit in fata mortii ca o stanca in fata furtunii"

Amatto Zaharia, Ruxandra Dragomir și Virgil Stănescu au jucăt oină la Cupa Regelui

 

 

Federația Română de Oină, ce își desfășoară activitatea sub Înaltul Patronaj al Regelui Mihai I, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, al Comitetului Olimpic și Sportiv Român și al Federației Române de Rugby, a organizat la sfârșitul săptămânii trecute un meci demonstrativ la care au participat personalități de renume din sportul românesc. Ajunsă la a doua ediție, "Cupa Regelui la Oină" s-a disputat între echipa gazdă Straja București, în calitate de câștigătoare a Cupei Federației de Oină în 2013, și echipa Frontiera Tomis Constanța, învingătoare în Campionatului Național de Oină și Cupa României în 2013.
După meci, a avut loc o partidă demonstrativă la care au luat parte nume sonore din sportul românesc, printre care campioana olimpică Alina Dumitru, maestrul emerit al sportului românesc Amatto Zaharia și președinte al Federației Române de Kempo, președintele-jucător al echipei de baschet Steaua CSM EximBank, legenda tenisului românesc, Ruxandra Dragomir, și multiplii campioni Marian Drăgulescu, Nicoleta Grasu sau Monica Iagăr. Lor li s-au alăturat artiștii Andrei Duban, Ion Dichiseanu, Șerban Copot sau Matteo.
În tribune au fost prezente numeroase personalități, printre care reprezentanții Casei Regale, Andrew Popper (șef al Casei Regale) și Ioan Tucă (director al Casei Regale).
La începutul meciului, imnul României a fost intonat de Daniela Vlădean, prim-solistul Teatrului Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian”.
”A fost un eveniment extrem de important pentru federația noastră și pentru oină, în general. Competiția a fost organizată în condiții excelente, la fel ca și anul trecut, cu sprijinul MTS, COSR și al Federației Române de Rugby, care ne-a pus la dispoziție o bază superbă. Evenimentul a fost unul extraordinar, atât prin prisma valorii echipelor care au participat, cât și prin prisma mediatizării de care a beneficiat această fostă supercupă a României prin prezența la eveniment a personalităților de renume din sportul românesc”, a declarat Nicolae Dobre, președintele Federației Române de Oină, pentru revista Sport Revolution.

Foto: Georgiana Dinu/www.iClara.ro

 Foto  -> Galerie-Foto